Sangglad udvikler inspirationstemaer til sang. Alle må frit bruge og dele materialet.

Temaerne indeholder tekster og videoer, hvor du kan lære sangene og de aktiviteter, der hører til. Deler du udsnit hvor det ikke fremgår, at materialet er stillet til rådighed af Sangens Hus og Nordea-fonden, skal du blot huske at kreditere med henvisning til www.sangglad.dk


Grundlovens fødselsdag

»Når vi synger sammen, hører vi sammen«. Sådan er der mange, der oplever det at synge sammen. I Sangens Hus vil vi gerne tilføje, at alle har en stemme, og alle kan bruge stemmen til at ytre sig med ind i et fællesskab. For når vi bruger vores stemmer til at synge med – sammen – så er det en enkel måde at mærke, at vi alle har en vigtig stemme i fællesskabet, og at alle stemmer har værdi i fællesskabet. På den måde kan vores fælles sang blive et billede på, at vi lever i et land med demokrati, hvor Grundloven sætter rammerne. Derfor opfordrer vi dig og jer til at fejre Grundlovens fødselsdag med sang.

Find alt materialet herVejret

I år skal vi udforske vejret sammen! Hvordan føles solen på huden? Kan man lyde som et blæsevejr? Hvordan danser man regndans?

Materialet gør det nemt at gå på opdagelse i alt det, vejret kan byde på!

Find alt materialet herTing på hjul

Små Synger Sammen dag handler i år om ting på hjul. Vi skal synge om tog, biler, løbehjul og alt det, vi kan finde på at køre på. Materialet indeholder sange og remser, til alle fra 0 til 6 år, som vi håber vækker nysgerrighed, legelyst og genkendelse hos børnene.

Find alt materialet herKroppen

Juhuu, nu skal vi synge sammen igen! Små Synger Sammen dag handler i år om kroppen. Både om hvad vores krop kan, hvad kropsdelene hedder og om alt det vi kan bruge kroppen til, når vi lytter til musik.

Find alt materialet herSyng hele året

Med denne samling af inspiration er der sange, der passer til hver måned og årstid. Vi håber, at I kan få glæde af sangene rigtig længe og at I også bliver inspireret til at fylde jeres eget årshjul ud med gode sange. Der er sikkert sange, som hører sig til lige præcis i jeres institution: fastelavnssange, forårssange, julesange osv.

Find alt materialet herSyng om vinteren

Syng om vinteren

Nu er det tid til at synge efterårs- og vintersange. I dette materiale kan I glæde jer til sange om blæsevejr, sne og regn. I kan også synge om mælkevejen og lege butik.

Find alt materialet herSyng om vilde dyr

Gå på opdagelse i dyreriget med sjove sange og remser om vilde dyr. Vi skal synge om alt fra klapperslanger, løver og krokodiller til isbjørne, mus og bavianer. Hvad venter vi på? Lad os komme afsted!

Klik her for at gå til materialet.Syng om foråret

Blomsterne springer ud, solen titter frem bag skyerne, og endelig bliver det varmere udenfor. Hvad betyder det? Ja, det er forår!

Vær med til at synge foråret ind sammen med to af Sangglads sangkonsulenter. Vi synger bl.a. om anemoner, fluer, røde æblekinder, solen og himlen. Skal du være med?

Find hele materialet herSyng julen ind

Nu er julen nær. Det betyder masser af julemusik, nissedrillerier og julebagning. Lad os synge om snemanden, nisserne på loftet og dem fra nord og de mange juledufte. Vi leger, synger, spiller og lytter til god julemusik.

Klik her og få glæde af hele julepakkenSyng om fællesskab

Sammen med børnene går vi på opdagelse i sange, der handler om venskaber, følelser, bamser og forskellige fællesskaber. Børnene kommer til at synge sange om deres bedste ven, en lille bamse og den velkendte sangleg ”Så går vi rundt om en enebærbusk.”

Klik her og find hele materialetSyng om sommeren

”Syng om sommeren” er for alle, der har lyst til at lave sanglege med rim og remser, bodypercussion og eksperimentere med, hvordan vi kan udtrykke os forskelligt i sangene.

Temaet består af videomateriale med fire sange – to sange målrettet de større børn (børnehave) og to sange der egner sig særligt godt til de mindre børn (vuggestue/dagpleje). Hver sang kommer i form af tre videoer med fokus på 1. at lære sangen, 2. at synge sangen af fuld hals og 3. stemmeleg og variation.

Klik her og få glæde af pakkenSyng om naturen

Foråret spirer frem – og der findes masser af gode sange og sanglege om vores natur.

Vær med sammen med Sangglads sangkonsulent, Lise, til at synge om larven, sommerfuglen, blomsterne og jorden.

Klik her og se hele materialetSange om julen

Juletid er syngetid. Vi skal synge om julemanden, det lille jesusbarn, om juletræ og juleknas. Vi synger med både krop og stemme, leger med rytmer, billedkort, flerstemmighed og forskellige fagter.

Find hele julepakken her.Sange om havets dyr

Med sange, der handler havets dyr, går børnene gennem sange på opdagelse i universet under vandets overflade.

Klik her og find hele materialetSyng udenfor

Det er forår! Hvad skal vi synge på legepladsen, i skoven eller i haven?
Sangglads sangkonsulenter er klar med inspiration til fagtesange og sanglege, som er rigtig gode ude i det fri.

Find print-selv-materialer og videoer herSyng om bierne

“Red Bierne”. Her finder I sange handler om de flittige insekter (der har dog også sneget sig en enkelt hveps med ind!)

Find det hele her – god fornøjelse!Mester Jakob

Mester Jakob er kendt af børn over det meste af verden.
Melodien menes at være af fransk oprindelse, og er formentlig overleveret fra mund til mund siden middelalderen.


Her kan I hente teksten til Mester Jakob på mange forskellige sprog.