id="header_image"

 

 

Sang i samspil øger udviklende øjeblikke og tryg tilknytning

Et barn skal have nærværende samspil, for at den mentale udvikling får de bedste betingelser. Men et børneliv anno 2024 kan være hektisk, og nærværende samspil kan have trange kår. I denne artikel fortæller psykolog og klinisk specialist i børn og unge, Rikke Yde Tordrup, hvordan sang hjælper med at skabe de vigtige, nærværende samspil.

Artiklen er udgivet af Sangens Hus © 2024, under projektet Sangglad Familie, støttet af Nordea-fonden.

 

Sådan blev Små Synger Sammen Dag til

Tilbage i 2008 lancerede DR “Sangens år” til stor glæde for bl.a. Anders Chr. Enevoldsen. Men han syntes, der manglede noget… så han tog kontakt DR. Læs Anders’ og Små Synger Sammen Dags historie fortalt af Anders Chr. Enevoldsen selv.

Artiklen er skrevet af Anders Chr. Enevoldsen ifm. Børnehuset Gemmets 100-års-jubilæum.

 

Pia har lært at synge på nye måder

Pia Sand Christiansen er certificeret Sangglad Mini-dagplejer. Du kan læse om Pias oplevelser med Sangglad Mini, og hvad en Sangglad-certificering har givet hende.

Artiklen er bragt i Fagbladet FOA, nr. 6, 2022

 

Sangglad app er en Læsefidusfavorit!  

Sangglads app til de 0-6-årige er en del af det tilbud, som Dansklærerforeningen og bibliotekerne er gået sammen om at skabe for alle de voksne, som beskæftiger sig med skolestartsbørn.

Bibliotekernes Sprogspor er bibliotekernes fælles indsats for sproglig udvikling og tidlig læseforståelse. Her samles ressourcer og materialer til brug for både forældre, pædagogisk personale og biblioteksansatte med det formål at styrke et praksisfællesskab omkring det enkelte barn. Konceptet hedder Sammen om Skolestart, hvor forskellige materialer – primært litteratur men altså også Sangglads app – skal hjælpe førskolebørnene med at få en tryg overgang til skolelivet.

En af Læsefidusens Favoritter er Sangglads spil-app, som med adventure-elementer foregår i et musikalsk univers, hvor børnene kan synge velkendte sange, lave deres egne sange og udforske stemmen. Der er udarbejdet forløb, som henvender sig til børnenes forskellige voksne: Derhjemme, i børnehaven og i børnehaveklassen.

Rigtig god fornøjelse.

 

Sang er en direkte vej til nærvær og fællesskab

Denne artikel har været bragt i 0-14 nr. 3-2021 om temaet: ”Læringsmiljøer – eksempler og ideer”. Hele nummeret består af 20 artikler og kan købes via www.paedagogiskforum.dk, eller mail bogbutik@paedagogiskforum.dk eller tlf. 86 18 78 88 (ml. 10 og 15).”

 

Sang øger trivsel og tilknytning for de allermindste.

Denne artikel har været bragt i ”Sundhedsplejersken- Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker. Nr. 04, oktober 2021”

Børnene har et usædvanligt godt ordforråd

Denne artikel er skrevet af Mette Thue, Videncenter for sang

Sang, musik og pædagogiske læreplanstemaer

Denne artikel er skrevet af Heidi Kudahl, udviklingschef i Sangens Hus og Stine Isaksen, Videncenter for sang.