Juleinspiration 2019

Temaet indeholder inspiration til sang med børn fra 0-6 år.

Se materiale og videoer til alle sangene under billedet.

Inspirationsmaterialet indeholder fem forslag til sange – fire som I kan synge selv og én at lytte til. I materialet er der idéer til fagter og rytmer, tips til indlæring og inspiration til, hvordan I bruger sangene som afsæt til samtaler om børnenes tid i julen. Til én af sangene er der billedkort – lige til at hente og printe.

Materialet er udarbejdet af sangkonsulenterne Stine Bundoline Dam Pedersen og Benedicte Storm Aa.
Illustrationer er udført af Zarah Juul.

 Og nissen sad på loftet

‘Og Nissen sad på loftet’ er enkel at lære. Vi tæller til 10, klapper og leger nissefar, nissemor, nissepiger og -drenge.

 

Hent inspirationsark til sangen HER

 

I videoen viser sangkonsulent Stine de enkle fagter.Nissen tog sin hue på

Halfdan Rasmussens rim om nissen der gør sig klar med mus i lommerne og kræmmerhus på næsen inviterer til leg med sproget – også for de helt små.

 

Hent inspirationsark til rimet HER

 

Hent billedkort til rimet HERDejlig er den himmel blå

Dejlig er den himmel blå – også for de mindste, med helt enkle fagter. For de lidt større er der mulighed for at bygge mere på.

 

Hent inspirationsark til sangen HER

 

I videoen viser sangkonsulent Stine de enkle fagter.Sikke dog et glædeligt budskab

For de ældste børnehavebørn. ‘Sikke dog et glædeligt budskab’ af Sigurd Barrett er fortællingen om Josef og Maria og Jesusbarnet, hyrderne, englene og de tre vise mænd. Omkvædet gentages som vi kender det fra ‘Et barn er født i Betlehem’, så alle kan synge med.

Ekstra: Krybbespils-inspiration!

 

Hent inspirationsark til sangen HER

 

Hent billedsamling til sangen HERLyt til en julesang

December er en travl måned, og også for børnene kan det være svært at finde ro og slappe af, når pebernødderne og juleønskerne får hovedet til at snurre. Skab rum for ro og julefred med små oaser af meditativ lytning. The Shepherds Farewell er som skabt til formålet.

 

Hent inspirationsark til lytning HER