SMÅ SYNGER SAMMEN 2020

10. september

Vi synger i år om ‘FÆLLESSKAB’

________________________________________

Mens vi venter på materialerne til Små Synger Sammen 2020 den 10. september med temaet ‘Fællesskab’,

kan I finde inspiration fra sidste års tema ‘Havets dyr’.

2019

Små Synger Sammen om havets dyr

Temaet i 2019 er ’Havets dyr’. Med sange, der handler havets dyr, går børnene gennem sange på opdagelse i universet under vandets overflade. Børnene kommer til at synge sange om bl.a. Blæksprutten Olsen, Syv Sære Sild og den velkendte sangleg ’Ro, ro, ro din båd’.

Materialer

I år tilbyder Små Synger Sammen en pakke med plakat, inspirationsmateriale med gode idéer og forslag til sanglege og en grafikpakken med ‘klip-selv’-materialer. Grafikpakken er lavet, så I kan klippe-klistre lige præcis de flag, vimpler, plakater og andre flotte ting som I helst vil have.

KLIK HER og hent inspirationsmateriale, grafik og plakat

Årets Sange

Nedenfor ser I en liste over årets sange om havets dyr. Under hver sang er et link til en lydfil eller video, som I kan se med børnene eller lade sig inspirere af.


Syv Sære Sild
Remse

Hør ‘Syv Sære Sild’ her

 

Blæksprutten Olsen
Findes fx i bogen ‘Alberte synger med de små’ s.10

Hør ‘Blæksprutten Olsen’ her

 

Pas på lille fisk
af Dorte Nørgaard
Findes i bogen ‘Småbørnsrytmik’ s.54

Hør ‘Pas på lille fisk’ her

Ro, ro, ro din båd
kendt kanon

Hør ‘Ro, ro, ro din båd’ her

 

Under havet
af Lonnie Kristiansen

Hør ‘Under Havet’ her

 

Aquarium

af Camille Saint-Saëns

Hør ‘Aquarium’ her


Små Synger Sammen – forum på Facebook

For at samle de gode oplevelser, idéer og billeder fra Små Synger Sammen-dagen, har vi lavet en Facebook begivenhed. Begivenheden fungerer som et forum, hvor I frit kan dele jeres erfaringer, oplevelser, finurlige og flotte grafik-materialer, billeder og andet godt fra dagen.

VÆR MED PÅ FACEBOOK

Små synger sammen er en stor fælles sangdag for alle førskolebørn i Danmark. Små synger sammen foregår hvert år den anden torsdag i september, og har tradition for at samle rigtig mange af landets førskolebørn via deltagelse fra dagplejegrupper, daginstitutioner og biblioteker.

Hvad er Små Synger Sammen?

Små Synger Sammen er en årlig sangdag for landets førskolebørn. Alle børn i vuggestuer, børnehaver og dagplejer er inviteret til at synge med. I år er det torsdag den 12. september.

 

Daginstitutionerne arrangerer deres egen sangdag – så alle kan være med på deres helt egen måde med de sangaktiviteter, de synes er sjove. Man kan for eksempel:

 

  • Synge på legepladsen
  • Synge med de ældre på plejehjemmet
  • Syng for de travle rejsende på stationen
  • Syng sammen med børnenes familie om eftermiddagen

Biblioteker og kulturhuse landet over springer også med ombord på sangdagen og inviterer flere af byens dagsinstitutioner til en samlet Små Synger Sammen-dag.

Følg med

Vil du sikre dig at du får besked, når der er nyt om Små synger sammen, så tilmeld dig vores NYHEDSMAIL  – hvor du også kan vælge om du vil have inspirationsmateriale fra Sangglad resten af året (max. 4 gange årligt).