Sangglad Familie – en god start på livet med sang

Sang er noget, som næsten alle børn reagerer med glæde og nysgerrighed på – og hvis I som forældre har sunget for jeres børn fra de var helt små, ved I allerede, at børnene er fuldkommen ligeglade med, om teknikken er helt i orden og der er fod på fraseringerne. Jeres instinktivt beroligende nynnen over barnevognen, sangleg ved puslebordet eller godnatsang giver det lille barn ro og tryghed. Lyden af jeres stemme bliver en vigtig del af dagens ritualer og en dejlig måde at være sammen på.

Men måske skal I have et kærligt skub til at komme i gang med at synge for den lille, eller inspiration til nye dejlige sanglege?

Sangglad Familie er en sjov og anderledes aktivitetsform, hvor sang, lege og bevægelse er i centrum

Kom med i Sangglad Familie

Sangglad Familie er et udviklingsprojekt med fokus på at få flere familier til at synge mere. Vi leder lige nu efter familiegrupper, der har lyst til at opdage, hvilken forskel sang kan gøre derhjemme – og hvor dejligt det er at dele sangen med hinanden.  

I Sangglad Familie bliver hele familien klædt godt på til at synge med sange og metoder særligt udviklet til dagligdagens kendte rutiner. Når man synger sammen, kan man give slip på dagens travlhed og nyde gode øjeblikke i familiens skød. Sang er nemlig en direkte vej til at skabe tryghed, samhørighed og vise omsorg. 

Sangglad Familie er for familier med minimum ét barn i alderen 0-3 år.  

Som familie får man: 

  • 3 workshops med erfarne sangkonsulenter fra Sangens Hus med tid imellem hver workshop til at øve sig derhjemme 
  • Sangbog med udvalgte sange og metoder særligt udviklet til projektet 
  • Personlig sparring med en sangkonsulent mellem hver workshop 
  • Videomateriale til alle sange, så man kan øve sig derhjemme 

Holdene starter op efter sommerferien og kører i tæt samarbejde med dit lokale sangkraftcenter – se nedenfor. 

I Sangglad Familie er hele familien med til sangaktiviteterne. Det eneste krav er, at et af familiemedlemmerne er mellem 0-3 år.

Der kommer Sangglad Familiehold følgende steder – kontakt sangkraftcenteret direkte for at høre nærmere: 

Læs om hvordan sang kan skabe nærværende samspil mellem børn og voksne. 

 

Sangglad Familie er en del af Sangglad mini, som er støttet af Nordea-Fonden. 

Ved spørgsmål eller øvrige henvendelser, kontakt: 

Astrid Steen Noringriis – projektleder 
Mail: astrid@sangenshus.dk 

Skal dit barn i Sangglad vuggestue, dagpleje eller børnehave? 

Vil du gerne give dit barn en hverdag fuld af sang, har du allerede nu mulighed for at søge plads i en af landets over 100 Sangglad børnehaver. Frem til 2024 vil du også få mulighed for at søge plads i en af de 300 Sangglad dagplejere og 60 Sangglad vuggestuer.

Sangglad Mini er en udvidelse af projektet Sangglad. I august 2020 begynder de første Sangglad Mini forløb i dele af landet. Er din børnehave, vuggestue eller dagplejer ikke allerede en del af Sangglad, kan du som forælder opfordre til at tage del i projektet og være med til at etablere endnu bedre muligheder for mere sang for de yngste.

Klik her og find kontaktoplysninger

Når vi synger sammen hører vi sammen